OBS! Våra mamma-kurser är ej tillgängliga just nu. Boka en PT-timme för hjälp i din träning efter och under graviditet!

Mammaträning

Med stor passion för kvinnohälsa och vår certifierade MammaMage-tränare Jennie Jensen erbjuder vi en stor variation och kompetens inom både Mammaträning samt Gravidträning i Västerås.


Alla våra Mamma-kurser finns i olika steg, tillsammans utgör de ett rehab-program från nyförlöst till ca 1,5 år efter förlossningen. Alla kurser är graderade i olika steg, så på så sätt ser ni här vilka steg som är lämpliga att följa. Detta för att du som mamma ska hänga med fysiskt och mentalt. 


OBS! Vi är alla olika. Såklart är vi medvetna om detta. Vill du ha råd och hjälp innan en anmälan? 

Kontakta oss så hjälper vi dig! 
Kurser:

 • Steg 1 
 • 6 veckor lång kurs
 • MammaNyförlöst - För både nyförlösta men även äldre kvinnor som i grupp vill stärka upp och lära sig effektiv teknik för att stärka bålen, inifrån och ut. Vi tränar knip, core, djupa ryggmuskulaturen samt diafragma och samarbetet mellan dessa. Vi ökar träningen med progressioner i varje pass. I slutet av kursen går vi över i lättare helkropps-träning som enkelt kan utföras hemma.  • Steg 2
 • 6 veckor lång kurs
 • MammaBebis - Träna MED din bebis!  Passar er mammor som hittat bålaktivering och knipträning, inte gillar att besöka gym samt inte vill/eller har tid med barnpassning för att få till er träning. I den här kursen går allt ut på att stärka upp din mammakropp samtidigt som vi leker och gullar med våra bebisar. Perfekt kombination! 


 • Steg 3
 • 6 veckor lång kurs
 • MammaRun - För dig som vill komma tillbaka till din löpträning igen efter graviditet & förlossning. Vi minskar risken för framfall, urinläckage, ryggsmärta samt stärker upp muskler och leder innan vi drar ut i 5-km rundan igen. Du kan välja mellan att ta med barnvagn eller komma ensam. Kursen anpassas dock så att alla kan ta med sina barn- springvagnar med sina bebisar. 
 • Vi ses gärna att din bebis är minst 6 månader för att kunna delta på denna kurs. (För mammans egna bästa!)

  Information: Alla kurser är 6 veckor långa. Alla bebisar/barn är varmt välkomna till vår studio. Föräldrarna är ansvariga för barnen i vistelse hos oss. Vi erbjuder en liten lekhörna för de små samt att det finns även babygym & babysitter att erhålla under träningspassen.  

  Kurspris för alla kurser: 1800:- (Använd gärna ditt friskvårdsbidrag eller Actiway hos oss!)
  • Barnvagnspromenad

  OBS! Just nu är det uppehåll!

  1 gång varje vecka ses vi mitt inne i Västerås City för en timmes promenad tillsammans. Under promenaden stannar vi för olika styrkesekvenser och/eller rörlighet och mammamage-träning.

  Pris per mamma: 75:- 

  Max 12 st personer promenad - Minimum 6 st

  (Vid bokning av denna ange vilken vecka i meddelandet som du vill delta i)


  Gravidträning

  Kurser:


  • 6 veckor lång kurs
  • MammaGravid - Kursen för alla gravida! Vi ser gärna att du är mellan v.12-v30 när du anmäler dig. Alla gravida har olika behov, kan utföra olika saker beroende på grad av ev. foglossning, ryggsmärta eller liknande. Allt detta och liknande tar vi hänsyn till och jobbar runt problemet. VI stärker upp din inre core och bäckenbotten samtidigt som vi tränar cirkelträning, styrketräning med lättare vikter/gummiband och helkroppsträning. 
  • Vid anmälan ange gärna vilken vecka du är gången i samt om du har ev. besvär med foglossning eller liknande. Allt för att vi ska kunna planera en sån bra träning som möjligt (i grupp) för just dig. 

  Onlinebokning

  Boka plats i tid. Vi bekräftar din bokning via mejl.