Vabb & träning... hur?

21.01.2019

Alla vi föräldrar vet hur det är... Hösten är (väldigt ofta i alla fall!) ett enda stort "vabb-moln". Varannan vecka hemma och varannan på jobbet/förskola. Löss, magsjuka, influensa, vattkoppor etc. Har vi många barn blir det mer, oftast. Men sen kommer julen och vi ser fram emot den där nystarten! Ut med mörker, elände och sjukdomar! Välkommen ljus, nya tider och rutiner. 

Senast jag pratade med mammor runt omkring mig ingick inte andra typer av magsjuka och feber/förkylningar i orden: Ljus, nya tider och rutiner.... Vi har så lätt att glömma bort att vår vardag fortsätter precis likadant, fast att vädret där utanför fönstret förändras och vi byter gardiner, köper hem tulpaner och slänger ut gammalt julgodis.

Eftersom de där orden inte innehåller just vad jag precis ovan skrev om är det många mammor/föräldrar som får en chock under våren. "Men hjälp! Jag har inte tränat någonting!"  Skuldkänslor börja komma och de skäms. De skäms över sin prestation som är nästan obefintlig och det är rädda att gå tillbaka till gymmet/tränaren/gruppen för att det är "så dålig". 

Min älskade vän, det är precis tvärtom! Du har tagit hand om ditt älskade barn. Era fina, fantastiska ungar. De har varit sjuka i omgångar. Sjukdom har avlöst varandra och mitt i mellan har du själv varit sjuk. Tänk att du har klarat av precis det! Utmaningen med att vara förälder. You go Mama!

Det du behöver lära dig är: Livet kommer ALLTID att finns där oavsett träningsmål, hälsomål eller allt annat du tar dig an här i livet. Och det bästa sättet du kan tackla det på är att tänka problemlösning:

- Okej! Jag har nu sjuka barn. Hur kan jag både ta hand om dem och träna idag? Vilmer bruka sova runt 11:00 och Sara är så stor så hon kan pyssla själv i vardagsrummet.. Perfekt! Då tränar jag i vardagsrummet när Vilmer sover och samtidigt håller jag Sara sällskap innan vi lagar lunch. 

Problem löst. 


Det är såhär vi jobbar i vårt företag. Alla föräldrar har olika förutsättningar, olika många barn, olika ekonomi, olika intressen och olika kroppar. Men vi kan tillsammans alltid ge din hälsa utrymme att finnas med i din vardag. Det finns alltid lösningar. Allt beror på vem du är och vad du är beredd att göra för att din kropp ska orka med din vardag som förälder. 


/To Live

PS. Behöver du hjälp? 

Maila oss till: jennie@tolive.se