Tiden är rättvis

20.06.2018

Det enda rättvisa här i livet är vår tid. Vår tid varje dygn. Alla har vi 24 timmar. Ofta är det just tiden som många människor pratar om när de vill förklara varför de inte tränar, varför de inte hinner storhandla eller ta tid för sin partner. 

Men - tiden är rättvis. 

En typisk vardag för föräldrar ser ofta ut såhär: 

- 06:00 uppstigning

- 08:00 lämnar på dagis

- 08:30 Anländer till jobbet

- 12:00 Lunch

- 16:30 Hämtar från dagis

- 17:00 Hemma

- 18:00 Middag

- 20:00 Läggning

- 23:00 Somnar själv

Går en sådan dag att effektivisera? Hur får vi in träning där? Ork till träning? Matlagning? Storhandling? Tid med din partner? 


Först och främst

Vad fyller du din kväll med? Är det möjligt att åka iväg med en kompis 1 kväll i veckan till gymmet och träna tillsammans? Kan din partner få åka iväg 1 kväll i veckan och träna med sin kompis? 

Din morgon. 

Kan du kliva upp tidigare 1 morgon i veckan och ta en löptur? Gå en promenad? 

Er helg.

Är det möjligt att planera in en helg i månaden då ni endast har familje-tid samt en date-kväll med barnvakt? 

Storhandling. 

Planera in en dag/kväll då ni alltid storhandlar - no matter what. När det sitter som rutin är det varken jobbigt eller något stort projekt ni kommer lägga energi på. Nya rutiner tar tid i början men sedan går det utan att ni tänker på det. 


Som ni kanske har fattat nu: 

ALLT handlar om planering. Planera. Planera. Planera. Det behöver inte vara krångligt eller jobbigt. Ni behöver inte ha ett mega-stort schema fyllt med dygnens alla timmar. Men ni behöver varje vecka ha en överblick om vad som ska göras när. Alla de stora och viktiga sakerna. Och ja, där borde storhandling, träning, kvalitetstid för varandra, barnens skolscheman samt ert jobbschema med hämtning och lämning ingå. 

Sedan hur ni planerar och när vet ni bäst själva hur ni bör gå tillväga. Men med hjälp av planering blir vårt så ofta redan stressigare liv lite enklare. Vi kan släppa massa energitjuvar och känna en mer harmonisk inställning till livet och kommande vecka. 

Test-planera under er semester. Hur önskar ni att er höst ska se ut? Vad drömmer ni om? Vad saknade ni i våras? 

Dröm stort tillsammans som familj och planera därefter <3 


Lycka till!

/Jennie