Pengar löser inte ditt problem

11.02.2019

Jag antar att ni tidigare har hört uttrycket "Med pengar löser man allt!"

Eller? Inte? Jag är i alla fall uppvuxen med det uttrycket. Inte som en regel i min uppfostran, det var ingenting mina föräldrar eller släktingar sa, snarare tvärtom. Men jag hörde uttrycket ofta och mycket runt omkring mig i samhället. Mest sa folk det på skoj och skrattade efteråt. Dock så vet jag att ord har kraft och det du säger påverkar din hjärna varje sig du vill det eller inte. Det krävs dessutom mindre negativa ord/tankar än positiva för att bilda tanke-spiraler/beteenden i vår hjärna. 

Alltså är det lättare att hamna i mindre bra tankegångar än i positiva. 

När du lägger pengar på ett problem i ditt liv, och i detta fall refererar vi det hela till träning och hälsa då det är de som vi gör här på To Live, när du gör det: Känns det bättre då? 

Kan känslan av att ha köpt dig träningstimmar ge dig mindre dåligt samvete för att du tränar? 

Den köpta tjänsten kommer inte att ge dig en starkare kropp. Du har köpt ett verktyg för att få en starkare kropp - men det är Du som måste göra jobbet. 

ABSOLUT är det lättare att nå ditt mål med hjälp av en coach. De har utbildning och kunskap som du inte har. Men hur mycket kunskap de än har kan de inte göra det fysiska jobbet åt dig... 


Så vad krävs förutom pengar att nå ditt hälsomål? 

Jo det ska vi vara ärliga med nu: Att jobbet blir gjort. Att du utför din träning. 

Vissa av er som läser nu kanske känner: Ja inga problem! 

Medan vissa känner kanske: Åh jag orkar inte läsa mer... Jag ska en annan gång... 


Det här är inget nytt. Vi alla vet om det. Men ibland kan det vara så att vi inte är beredda på arbetet som krävs när vi går till vår coach, när vi köper de där snygga tightsen i sportbutiken eller beställer hem det där proteinpulvret online. Vissa saker måste vi bara göra. Precis som att borsta tänderna. Alla ni som läser har olika lätt att utföra er träning. Ni utför olika slags träningsformer. Ni gillar olika träningskläder. Ni är alla olika. Så det som ger din kompis energi och glädje i sin träning betyder inte att det ska ge dig detsamma. 

Vem är du? Vad vill du? Hur mår du? Är du beredd att börja vandra dit du vill? 

Om du tar reda på dessa svar innan du sätter upp mål om att gå ned 15kg under en viss tid eller från soffpotatis till vältränad gravid - om du börjar grotta ned dig i dessa frågor så är det mycket möjligt att ditt tidigare mål ändrats. Ditt nya mål är mer realistiskt och genomförbart. Och genom realistiska förväntningar och utföranden är det lätt att hålla i, uppnå resultat och där genom fortsätta att hålla i och genomföra nya, högre mål än tidigare!


Lycka till Mamas & Papas!

/To Live

PS.

Vill ni ta hjälp av en välutbildad PT?

Maila: jennie@tolive.se