Motivation

03.09.2018

Motivation - ett ord som vi på To Live anser har både positiv och negativ påverkan. 

Om vi kollar djupare på ordet motivation:

  1. Synonym: drivkraft, intresse, viljeinriktning, inspiration, lust, sporre, morot, incitament
  2. Betyder: allt som driver någon att sträva mot ett mål, komplex av drivkrafter || -en; -er
Att ha en drivkraft/inspiration eller lust att utföra/skapa/åstadkomma något är fantastiskt! Det har lett till många bra saker, ord, handlingar och uppfinningar här i världen. 

Men en drivkraft/lust/inspiration tar ofta slut efter en viss tid. Vad händer då? Självklart beror det på vad vi hade lust och inspiration till! 

Så - om vi nu då drar detta till ämnet träning och rörelse. Vad händer nu när din inspiration till ett hälsosammare 2018 dog ut under semestern? Vi behöver vila och återhämtning. Men vi kan inte gå av och på i perioder när det kommer till hälsa. Kroppen har ingen av och på-knapp när det gäller hur vi lever. Det är helheten som spelar roll. Dvs, du måste ha en djupare förankring än din inspiration här och nu som driver hur du lever ditt hälsosamma liv. Inget instagramkonto, ny diet, nya kläder eller nytt gymkort kommer kunna upprätthålla en livslång hälsa. Det startar med ditt hjärta. 

Varför tränar du? 

Varför väljer du att gå till jobbet istället för att ta bilen? 

Varför väljer du att springa runt tillsammans med barnen på leklandet istället för att sitta still och slösurfa? 

Varför väljer du att köpa hem mer grönsaker? 

Varför väljer du att äta en bit kladdkaka istället för en halv som du gjort tidigare? 


Vad DITT varför är, det kan bara du svara på. Och var ärlig med dig själv. Rannsaka dig själv. Kanske behöver du sätta upp tydliga rutiner som sedan blir en naturlig del av din livsstil? Eller kanske måste du jobba med din självkänsla? 

Vad är ditt varför? 


/ To Live