"Det där lilla extra"

26.02.2018

Imorse vad jag till tandläkaren. 

"Det kommer att gå fort, max 15 minuter. Det är bara en rutinundersökning".

Så tänkte jag flera dagar innan när jag planerade kommande vecka. Det var en morgontid så noga planering om barnen skulle lämnas av mig eller min man, vilken tid, när skulle vi fara till jobb etc.? 

- Det visade sig vara mer än en rutinundersökning. 

"Början till hål och väldigt mycket tandsten..."

"Va?! Vänta. Va?" 

Under hela mitt liv (yes, ca. 27 hela år) har jag varit välsignad med extremt bra tänder. Visst, när jag var liten var min älskade mor noga med tandborstning och flourtabletter i perioder, men utöver det har jag aldrig lagt ned tid på tänderna förutom just den vanliga tandborstningen morgon och kväll. Aldrig att jag la tid på det där lilla extra så som tandtråd, munskölj, polering, tuggummi efter lunchen etc. Inte med flit. Klart jag gjorde det ibland, men inte medvetet varje dag - som ett beslut. 

Varför berättar jag just detta för er? Varför läser ni om Jennie Jensens tänder när ni ville läsa om mammaträning eller hälsa? 

Jo mina vänner - Eftersom jag inte la ned "det där lilla extra" på mina tänder, så kom tillslut tiden ikapp mig. "Ingenting hände förut så varför skulle det göra  de nu?" Så var min attityd. Och det gjorde ont i slutändan. 


Har du struntat i "det där lilla extra" när det gäller Din Hälsa? 

Vad är det du har struntat i och haft "gratis" under flera års tid? Är det att du alltid varit smal utan att anstränga dig? Har du alltid varit grov-stark men allt eftersom har du blivit svagare? Kanske kunde du lätt åka slalom en hel dag med familjen och var pigg dagen efter, men idag är dagen efter martyr, du har ont och kan inte gå. 

Vad har du slarvat med? Vad känner du har kommit ikapp dig och bankar på i ande, kropp och själ? 

Jag vet. Det kan vara så tråkigt med grundarbete. Men precis som ett hus - om vi inte lägger grunden, så kommer det att falla ihop tillslut. Vi behöver alla lägga ned extra omsorg på vissa saker hos oss själva. Och vad ditt lilla extra är - ja det kan bara Du svara på <3

/Kram