Kärlek till det du gör

05.02.2018

Har du kärlek till det du gör? 

Känner du kärlek för ditt arbete? Dina relationer? Din hobby? Din träning? 

Det är lätt att hamna i det där ekorrhjulet när allting bara går på repeat. 

Jobbet kräver mycket. Träffen med föreningen/klubben på torsdagkvällar hade du egentligen velat slippa och istället ligga hemma i soffan och se på tv. Din relation till barnen är knacklig. Du är trött och tvär. Ingenting är roligt. 

Eller så är saker alldeles för roliga! Det är så roligt att leva att du aldrig ligger hemma i soffan och tittar på tv. Du kämpar. Du sover lite, du har underbara hobbys men det tar energi från dina relationer istället. Du gör roliga saker, men träffar inte din familj så mycket.

Eller så är du konstant med din familj/dina nära och kära. Men du mår dåligt. Du har ont i ryggen, knäna värker. Du är trött. Det blir mycket hämtmat. Den enda tiden du är ensam i ett rum är när du sa på toa - och knapp då du som har väldigt små barn. 


Här har vi 3 typiska kategorier jag ser överallt. Alla 3 har de en gemensam nämnare: Ingen av dem har balans. 

Jag läste här ett tag sedan en artikel där det påstods att balans var bara något som var påhittat - Balans finns inte! Det gör bara folk stressade. Pardon? 

Balans är äkta. Det finns på riktigt. Balans är när du upplever genuin glädje, harmoni och kärlek regelbundet i ditt liv. Har du balans i livet blir du inte går-hårig av att bilen går sönder. Det är bara materiella ting - det går att fixa!

Balans finner du bl.a i kärleken till dig själv. När du verkligen älskar dig själv, på riktigt - då smittar du av din kärlek till dina nära och kära. Du upplever glädje som gör ditt arbete roligare, du har hela tiden lätt till skratt och kan se det positiva i livet. 

Naturligtvis upplever vi alla motgångar och jag säger inte att när du finner Din balans (för den ser olika ut för olika människor) att du kommer gå runt och flina hela tiden, utan det är en glädje på insidan dig, som jag pratar om. Den går inte att ta på, den bara finns där. Finner du din balans, din glädje och din kärlek - ja då lovar jag dig att allt det andra i livet kommer att lösa sig. 


Så, iväg och träna med er nu! Och medan du rör på dig, börja fundera över hur ditt liv ser ut och hur du vill ha det. För ingen vill vi ha smärta, känna oss ilskna, trötta eller ensamma. Och det finns inget misslyckanden - bara feedback! Vi faller alltid framåt i livet, bara upp eller ned. Och vi kan alltid ändra nedåt till uppåt <3 

/Du är fantastisk!