I huvudet på Mamma

11.07.2019

Som mamma kan det ibland kännas som om hjärnan aldrig får vila!

"Har han bajsat idag?" "NEJ AJ AJ!" "När betalade jag räkningen sist?" "Är den här tvättad?" "Lisa akt....... *barngråt*" "Schampo, blöjor, korv, senap och.... tvättmedel? Nä? Eller jo? Nej vad vare för nått!!"

Mammarollen är fantastisk och jag känner ingen mamma (eller pappa!) som ångrat sina barn. Det är en stor välsignelse! <3 

Grejen är att även om det kan verka som små saker många gånger kan vi aldrig "checka ut" som vi vanligtvis gör från ett arbete 8-17. Det krävs att vi alltid är beredda på bajs, klet, mattider, sovtider, vi ska stimulera deras sinnen för utveckling (rulla runt, krypa, gå), vi ska komma ihåg D-droppar och vällingen får inte vara för varm, men inte för kall etc etc. Det är så mycket som vi hela tiden "måste" tänka på. Utöver det finns ju tvätten kvar, disken, städningen, vi ska själva må bra, hinna duscha, vara en härlig partner, vi vill gärna hålla kontakten med våra vänner etc. 

Vissa av er kanske undrar: men det här skriver alla mamma-tidningar/pratar om det i alla podcasts, så vad vill du komma till? 

Jo - jag vill återigen påminna om att rollen som mamma kommer mer eller mindre naturligt för oss alla. För vissa är det som om de aldrig gjort något annat och har väldigt lätt för att sålla bort allt annat som inte är relevant just nu. Medan vissa har svårt att sålla vad som är viktigt och det slutar med att de gör allt och ingenting samtidigt - vilket ofta resulterar i kaos. 

Inget av det är bättre än det andra. Klart att ingen vill leva i kaos. Men vi lär oss alla av misstag. Våga prata med din vän om hur du känner de innerst inne i din mammaroll. Går det lätt för dig kanske ditt samtal kan öppna upp för att hjälpa en annan mamma som kämpar med vardagsrutiner? Dina rutiner kanske inte passar deras familj, men kanske kan du se utanför boxen om hur de ev. skulle kunna göra? 

Jag tror att många avskyr pekpinnar men att hjärtligt och genuint lyssna och tipsa är alltid välkommet <3 

Vi behöver alla uppmuntran i föräldraskapet, oavsett om vi tycker det är lätt eller inte. 

#MAMAPWR #QUEENMAMA


Ni är alla fantastiska på ert sätt! Fortsätt göra det ni tror är bäst för era barn och er själva Mamas <3


/To Live