Fettisdag!

05.03.2019

Fettisdagen eller semmeldagen om man så vill kalla det! Idag är det den officiella dagen för att baka & äta semlor. Och vi på To Live älskar semlor! Eftersom vi som jobbar här äter veganskt privat tänkte vi nu lyfta den veganska semlan lite extra! Det finns såklart flera olika slags veganska recept på semla både i form och smak. Men just denna tror vi att ni kommer gilla extra mycket - om ni orkar baka den dvs! ;) 


Recept & bild tagen från Kurera.se

Portioner: 7
Ingredienser

Strutdeg
6 g jäst
250 g mandelmjölk
85 g majsmjöl
60 g mandelmjöl
25 g kokosmjöl
20g fiberhusk
1/2 dl honung
1 msk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt

Mandelmassa
2 dl mandelmjöl, eko
2 msk honung, eko
2 msk vatten

Kokosgrädde
1 burk ekologisk kokosmjölk som stått kallt flera timmar i kylen (plus kalla redskap)
1 tsk vaniljpulver, eko
1 msk mandelsmör, eko

Gör så här:

Strutarna
Väg och mät upp mjölken och häll i en bunke. Rör ut jästen så att den löser sig ordentligt. Blanda övriga torra ingredienser och häll över mjölken. Rör om till en deg och låt stå under bakduk och jäsa 1 1/2 timme.
Dela sedan degen i 6- 7 jämnstora bitar. Rulla till en boll och kavla ut dem till en tunn cirkel på mjölat bakbord.
Stek varje cirkel i en torr stekpanna några minuter på varje sida. Låt sedan svalna under en bakduk.

Mät upp alla ingredienser till mandelmassan i en skål. Rör omkring ordentligt och låt stå och dra en stund så att smakerna sätter sig.

Ta ut burken med kokosmjölk som den stod och öppna burken.
Då har du grädden ovanpå och den tunna kokosvätskan nere i burken. Ta endast av det gräddiga och lägg över i en bunke. Tillsätt mandelsmör och vailjpulver. Vispa med elvisp tills du har en konsistens av grädde.

Lägg en strimma med mandelsmör på semmelstrutarna. Toppa med kokosgrädde och vik ihop till en strut. eller bara klicka på mandelmassa och kokosgrädde på mitten och vik över!

Ha en fantastisk dag vänner!

Baka lugnt och passa på att njuta din semla med nära & kära,


/To Live