Att resa med barn

14.06.2019

Nu när sommaren är här är det väldigt många barnfamiljer som åker bil. Bil hem till hemorten, till släkt flera mil bort som man annars aldrig hinner träffa, bil bort till ett stort bad- lekland, bil bort till... ja ni fattar. Det blir mycket bilåkande under sommarmånaderna! Båda härligt och lite jobbigt kan det tyckas, speciellt när vi har små barn som inte kan säga vad de behöver... 

Här kommer en lista på saker ni kanske behöver tänka över innan ni ger er iväg!

1. KASKADSPYA - Undvik att tvär-svänga i kurverna och ta med MÅNGA ombyten och våtservetter... 

2. KISSNÖDIG - Varför blir 5-åringen alltid bajsnödig när vi hunnit bara hunnit 2 km? Stanna längs vägen och ställa sig bakom en vidöppen bildörr funkar om det krisar... 

3. ÄR VI FRAMME? - Undvik är-vi-framme-fällan och ta med massor av leksaker & ritböcker/pennor (obs! köp ett facksystem där leksakerna kan placeras på sätet framför barnet. Då når barnen lätt själva leksakerna om de är över 2-3 år, enkelt för barn och föräldrar!) 

Glöm inte disneysånger i högtalarna och massor med snacks att mumsa på.. kanske hjälper i 20-30 min? :D 

4. DET ÄR VAAAARMT! - När solen gassar och ni har KD (korsdrag!) så är det fruktansvärt varmt i bilbarnstolarna (varmare än i ett vanligt säte... Eftersom barnen är känsligare för värmen än vuxna så köp och sätt upp solskydd på barnens bilfönster. För barnens säkerhet och ni vuxna kan slappna av mer. 

5. "En gåååååång...." -  Fantasisagorna! Det är bara att hänga på. Passa på att leka med barnen och berätta sagor så gått det går. Barnen älskar det och ni får tid för att connecta mer med era barn. Perfekt start på bilsemestern! 


Trevlig resa önskar To Live!

Må er resa gå väl <3